Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті

29 Березня 2024, 12:09
Літній відпочинок для дітей 179
Літній відпочинок для дітей

Літній відпочинок для дітей, зокрема й вимушених переселенців, організують на базі сертифікованих стаціонарних і пришкільних таборів з денним перебуванням. На цьому під час розширеного засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей наголосив заступник голови ОВА Олександр Пацкан.

Про це пише Закарпатська обласна державна адміністрація.

«Сьогодні Закарпаття є одним із найбезпечніших регіонів країни, тож ми прагнемо дати можливість оздоровитися та відпочити тут якомога більшій кількості школярів. Цього року насамперед маємо подбати про психоемоційний стан дітей, оскільки з початком повномасштабного вторгнення він відчутно погіршився через постійний стрес, тривоги та переживання», – відзначив Олександр Пацкан.

За його словами, для тритижневого оздоровлення та двотижневого відпочинку дітей з обласного й місцевих бюджетів уже виділили 14,7 мільйона гривень. Крім того, триває робота над залученням благодійних коштів.

Цьогоріч понад 13 600 тисяч школярів відпочиватимуть у 221 денному таборі на базі шкіл. Ще близько 960 – зможе прийняти філія «Арніка» при обласному центрі дитячої та юнацької творчості «ПАДіЮН». 

Майже 200 молодших планують оздоровити у 17 закладах із цілодобовим перебуванням. Кожен з них уже пройшов чи має пройти до кінця травня перевірки стану дотримання необхідних вимог та готовності до початку роботи. Зокрема, обов’язковою умовою є наявність приміщень, де в разі надзвичайних ситуацій діти зможуть перебувати в безпеці. 

Минулого року в 16 стаціонарних і 119 пришкільних закладах Закарпаття оздоровилися майже 15 тисяч дітей пільгових категорій.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024